Voor 4 à 6 personen
- 6 dl verse koffie
- 2 dl Grand Marnier
- 4 eieren
- 75 g suiker
- 1 el gemalen kardemom
- 250 g mascarpone
- 3 el oranjebloesemwater
- raspsel van 1 sinaasappel
- 2 dozen lange vingers (boudoirkoekjes)
- 2 el cacaopoeder
Bereiding
- Meng de koffie met de Grand Marnier. Splits de eieren en klop de eierdooiers op met de suiker en kardemom. Het mengsel moet dik en bleek zijn (ruban). Meng er de mascarpone, sinaasappelschil en het oranjebloesemwalter door en roer tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Dompel de boudoirkoekjes één voor één in de koffie en leg een laag koekjes in een diepe schotel. Lepel een laag mascarponemengeling over de koekjes. Herhaal met de rest van de koekjes en mascarpone tot de schaal vol is.
- Bestuif met het cacaopoeder en dek af met plasticfolie. Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Tip: schik in plakjes gesneden aardbeien op elke laag mascarpone, behalve de laatste, voor een fruitige variant op dit recept.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier