Tiramisu met kardemom, sinaasappel & oranjebloesem

© Getty

Een klassieke Italiaanse tiramisu met een kleine schwung dankzij de kardemom. Je kunt eventueel nog variëren door er aardbeien aan toe te voegen.

Voor 4 à 6 personen

  • 6 dl verse koffie
  • 2 dl Grand Marnier
  • 4 eieren
  • 75 g suiker
  • 1 el gemalen kardemom
  • 250 g mascarpone
  • 3 el oranjebloesemwater
  • raspsel van 1 sinaasappel
  • 2 dozen lange vingers (boudoirkoekjes)
  • 2 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Meng de koffie met de Grand Marnier. Splits de eieren en klop de eierdooiers op met de suiker en kardemom. Het mengsel moet dik en bleek zijn (ruban). Meng er de mascarpone, sinaasappelschil en het oranjebloesemwalter door en roer alles tot een glad beslag.
  2. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Dompel de boudoirkoekjes één voor één in het koffie-likeurmengsel en leg een laag koekjes in een diepe schotel. Lepel een laag mascarponemengeling over de koekjes. Herhaal dit met de rest van de koekjes en mascarpone tot de schaal vol is.
  3. Bestuif de tiramisu met het cacaopoeder en dek de schaal af met plasticfolie. Zet het dessert een nacht in de koelkast om op te stijven.
  4. Tip: schik in plakjes gesneden aardbeien bovenop elke laag mascarpone, behalve op de laatste, voor een fris en fruitige variant op deze tiramisu met kardemom en sinaasappelzeste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content