Tiramisu met amaretto
-
Difficulty
Very easy
De originele versie werd gemaakt zonder de sterkedrank, maar intussen is iedereen wel verknocht aan deze tiramisu met amaretto.
Voor 4 personen
- 250 g mascarpone
- 1 dl room
- 100 g poedersuiker
- 4 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 2 koppen sterke koffie
- 1 kop amaretto
- 1 doos lange vingers
Bereiding
- Klop de room op met een derde van de suiker. Klop ook de eiwitten stijf met een derde van de suiker. Spatel de opgeklopte room en stijfgeklopte eiwitten door elkaar.
- Roer met een klopper het eigeel met nog een laatste derde van de suiker tot een luchtige crème. Voeg 250 g mascarpone bij deze crème en meng alles goed met de slagroom en eiwit.
- Maak twee kopjes sterke koffie en doe er één kopje amaretto bij. Dompel de koekjes één voor één in het koffiemengsel en schik de koekjes naast elkaar in een schaal of in vier afzonderlijke potjes.
- Giet een deel van de romige mengeling over de koekjes en schik terug een laag in koffie gedoopte koekjes bovenop de crème. Vervolg met opnieuw een laag crème, een laag in koffie gedompelde koekjes en weer een laag crème.
- Laat de tiramisu met amaretto minstens zes, maar nog het liefst 24 uur afgedekt rusten in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier