Een warme vegetarische tajine voor herfstige dagen. Serveer de bulgur met pastinaak, koolraap, aardappel en aardpeer in bouillon, bestrooi met amandelschilfers en geef er dadels bij.
Voor 4 personen
- 1 pastinaak
- 2 koolrapen
- 2 paarse aardappelen (vitelote)
- 1 dikke ui
- 1 el ras el hanout
- 3 aardperen
- 60 g amandelschilfers
- 2 l groentebouillon
- 250 g bulgur
- 25 g boter
- 12 dadels
- 1 bosje koriander
- 4 el olijfolie
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, de pastinaak en de koolrapen en snijd ze in stukken. Schil de aardperen en snijd ze in kleinere stukjes. Pel en snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui 4 minuten. Voeg de ras el hanout toe en meng goed. Voeg alle andere groenten toe en giet er de bouillon bij.
- Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat 30 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn.
- Giet de bulgur in een pan gezouten kokend water en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 15 gram boter.
- Laat de rest van de boter bruin worden in een braadpan en gril de amandelschilfers al roerend goudbruin.
- Serveer de bulgur gegarneerd met de groenten in bouillon en bestrooid met de amandelschilfers. Werk de vegetarische tajine af met de dadels en korianderblaadjes en serveer meteen.