Deze taco met guacamole en rundergehakt is een recept van restaurant Bar Bulot.
Voor 4 personen
- 2 el arachideolie
- 1 kg rundergehakt,
- 2 teentjes look
- 2 rode uien,
- 3 witte uien
- 2 rode paprika’s,
- 1 el sambal
- 250 g gekookte mais (blik),
- 1,5 l passata
- 200 g zure room,
- 4 rijpe avocado’s
- 100 g yoghurt,
- olijfolie
- 8 knapperige taco’s,
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 °C. Vet een grote vuurvaste schotel in met arachideolie en zet deze schotel tien minuten in de oven zodat hij warm wordt. Leg het gehakt in de olie en prak het los met een vork. Zet het in de oven. Roer om de tien minuten om tot het gehakt mooi bruingebakken is.
- Giet het gehakt af door een zeef en leg het op keukenpapier om uit te lekken. Verlaag de temperatuur van je oven tot 180 °C om er straks de taco’s in op te warmen.
- Snijd de ui, paprika en 1 teentje look fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de sambal toe en laat stoven tot alles zacht is. Voeg de passata toe en laat alles samen inkoken tot sausdikte. Voeg de mais toe en roer de zure room als afwerking door de saus. Kruid af met zout en peper.
- Snijd de rode uien in kleine dobbelsteentjes. Rasp de andere teen look fijn. Prak de avocado met een vork, voeg de yoghurt, geraspte look en een geutje olijfolie toe. Meng goed en kruid af met zeezout.
- Leg de taco’s in de rooster van je oven en warm ze twee minuten in de oven.
Tip
Je kunt de taco’s rechtop zetten in een eierkarton om ze zo makkelijker te kunnen vullen.
Je kunt ook nog wat fijngesneden ijsbergsla toevoegen aan de taco met rundergehakt om het extra krokant en fris te maken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier