Voor 1 cocktail
- 125 g suiker
- snuifje zout
- 6 jeneverbessen
- 1 tl gekneusde szechuanpeperkorrels
- 1 tl gekneusde korianderzaadjes
- 3 kardemompeulen
- 2 cm gember
- 4 repen sinaasappelschil
- 2 el gedroogde rozenblaadjes
- 1 snuifje saffraandraadjes
- 1 el limoensap
- 75 ml gin
- 6 ijsblokjes
- 75 ml ijskoude tonic
Bereiding
- Maak de siroop: doe de suiker en het zout in een pan met 100 ml water. Breng al roerend aan de kook. Voeg de specerijen toe als de suiker opgelost is en laat 10 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Zeef de siroop en doe 1,5 eetlepel ervan in een cocktailshaker met de gin, het limoensap en 4 ijsblokjes.
- Shake goed en giet in een tumbler (groot bekerglas) met 2 ijsblokjes. Giet er de tonic bij en serveer.
Tip: vervang de gin door sprankelend appelsap voor een niet-alcoholische versie van deze kruidige Sugar ’n Spice G&T.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier