Stoemp van boerenkool met worst en truffelkaas

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 boerenkoolbladeren
  • 1,5 kg aardappelen
  • 3 dl room
  • nootmuskaat
  • boter
  • 4 braadworsten
  • truffelsaus (de bakjus van het vlees met 6 el kalfsfond en 3 el fijngehakte zwarte truffel)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Ontnerf de bladeren van de boerenkool, snij ze in julienne en spoel ze. Kook de kool gaar in lichtgezouten water.
  2. Kook de aardappelen eveneens gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitdampen. Draai ze door een roerzeef.
  3. Breng de room aan de kook en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Voeg de kool en aardappelen toe en meng tot een gladde stoemp. Voeg eventueel room en boter toe en controleer de kruiding.
  5. Bak de worsten op een zacht vuur in boter en serveer met de stoemp. Geef er de truffelsaus bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content