Stoemp van boerenkool met worst en truffelkaas
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 4 boerenkoolbladeren
- 1,5 kg aardappelen
- 3 dl room
- nootmuskaat
- boter
- 4 braadworsten
- truffelsaus (de bakjus van het vlees met 6 el kalfsfond en 3 el fijngehakte zwarte truffel)
- peper en zout
Bereiding
- Ontnerf de bladeren van de boerenkool, snij ze in julienne en spoel ze. Kook de kool gaar in lichtgezouten water.
- Kook de aardappelen eveneens gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitdampen. Draai ze door een roerzeef.
- Breng de room aan de kook en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg de kool en aardappelen toe en meng tot een gladde stoemp. Voeg eventueel room en boter toe en controleer de kruiding.
- Bak de worsten op een zacht vuur in boter en serveer met de stoemp. Geef er de truffelsaus bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier