Spruitenstoemp met gebakken spek
-
Difficulty
Very easy
Winterse comfortfood: onze favoriete seizoensgroenten en gekookte aardappelen samen ‘gestampt’ tot spruitenstoemp, geserveerd met 1/2 cm dikke sneden gebakken vers spek.
Voor 4 personen
- 400 g fijn gesneden groene kool
- 150 g grof gesneden rapen
- 300 g grof gesneden ui
- 200 g grof gesneden preiwit
- 1/2 kg gehalveerde Brusselse spruiten
- 250 g wortelen
- een tak grof gesneden witte selder
- 1 kg geschilde bintjesaardappelen in blokjes van 2 cm
- bouquet garni van laurier en tijm
- 150 g boter
- zout en peper
- ± 2 liter kalfsfond
Bereiding
- Laat alle groenten 10 minuten in de boter ‘zweten’, voeg dan kalfsfond en het kruidentuiltje toe en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg daarna aardappelblokjes toe en laat nog 20 minuten pruttelen onder deksel.
- Stamp de aardappelen met de groenten en een ferme klont boter. Bak een halve centimeter dikke sneden vers spek en schik op de spruitenstoemp. Tip: werk voor dit gerecht nooit met gerookt of gepekeld spek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier