Spruiten met kastanjes
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Spruiten combineren goed met allerlei soorten noten, zo kun je in plaats van kastanjes ook amandelen of walnoten gebruiken.
Voor 4 personen
- 1 kg grote spruiten
- 500 g kastanjes
- 2 el boter
- 1 stengel bleekselderij
- 25 cl droge witte wijn
- zout
Bereiding
- Kruis de kastanjes aan de vlakke kant met een scherp mes in. Leg de kastanjes op een bakplaat en pof ze in een voorverwarmde oven. Verwijder schillen en vliezen.
- Snijd de spruiten in vier en de stengel bleekselder in schijfjes. Doe de kastanjes met de versneden groenten in een stoofpan met gesmolten boter.
- Laat alles 5 minuten fruiten, voeg de wijn en wat zout toe, breng alles aan de kook en laat onder deksel zachtjes ±10 minuten stoven tot al het vocht is opgenomen.
- Serveer de spruiten en kastanjes met gebakken worst of bij gebraden gevogelte.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier