Spitskool op de barbecue

© Bio-Planet

Spitskool op de barbecue is een vegan gerecht uit het veggie barbecuemenu van groentechef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.

Voor 4 personen 

  • 2 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 2 spitskolen
  • 8 eetlepels knoflookolie 
  • fleur de sel 
  • peper

Bereiding

  1. Stop de kaneelstokjes in de kruin van spitskolen en verdeel de kruidnagels over de hele buitenkant.
  2. Leg de spitskolen op de rooster van de barbecue boven de nog warme kolen. Sluit het deksel van de barbecue.
  3. Keer na 20 minuten de spitskolen om. Doe dit een keer of vier tot de spitskolen zwartgeblakerd zijn. Je mag ze gerust een nacht laten liggen. 
  4. Verwijder de buitenste twee tot drie lagen van de spitskolen. Snijd de zoete kern in vieren en leg de kwarten in een ovenschaal. Besprenkel ze met de knoflookolie en zet ze onder een hete ovengrill tot ze goudbruin karamelliseren. 
  5. Werk af met fleur de sel en versgemalen peper. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content