Ingrediënten

Voor 4 :

  • 400 g of meer rijpe kersen
  • suiker
  • 2 bundeltjes munt
  • 2 vanillestokken
  • zwarte peper
  • 1 l stracciatella-ijs
  • 100 g amandelschilfers

Ontpit de kersen en doe ze samen met de doormidden gesneden vanillestokken, suiker, peper en de munt in een pan. Plaats in een warmwaterbad. Zeef de massa na een uur door de fijnste zeef. Verdeel de kersensoep over diepe borden. Schep bolletjes ijs in het midden van de borden en strooi er amandelschilfers over.

Ontpit de kersen en doe ze samen met de doormidden gesneden vanillestokken, suiker, peper en de munt in een pan. Plaats in een warmwaterbad. Zeef de massa na een uur door de fijnste zeef. Verdeel de kersensoep over diepe borden. Schep bolletjes ijs in het midden van de borden en strooi er amandelschilfers over.