Nadat model Solenne Devos (23) een eetstoornis overwon, ging ze Âvoeding en dieetkunde studeren. Dit is haar recept voor gezonde twixbars.
Het cliché wil dat ze leven op een wortel en een blaadje sla om hun kostbare lijn niet te verliezen, maar wat maken modellen echt klaar in hun keuken? Je leest het hier.
Voor 12 Ã 14 bars
250 g pure chocolade
Voor de koek:
225 g amandelmeel
3 el koolzaadolie
2 el ahornsiroop
1 tl vanille-Âextract
¼ tl zeezout
Voor de karamel:
100 g pindakaas zonder toegevoegde palmolie
80 ml ahornsiroop
60 ml koolzaadolie
1 tl vanille-extract
Snufje zeezout
1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed ondertussen een ovenschaal (28 cm x 18 cm) met bakÂpapier.
2. Roer de ingrediënten voor de koek in een kom door elkaar met een vork tot een dikke, kruimelige textuur ontstaat.
3. Druk dit mengsel stevig in de ovenschaal en verspreid gelijkmatig over de hele oppervlakte. Bak ca. 10 Âminuten. Laat nog eens 10 minuten afkoelen voor je de karamel toevoegt.
4. Verwarm de ingrediënten voor de karamel in een sauspan op een Âmedium-laag vuur gedurende ca. 3 minuten tot je kleine belletjes ziet verschijnen. Blijf goed roeren tijdens het verwarmen. Giet het mengsel over de afgekoelde koek en verspreid het gelijkmatig.
5. Plaats de schaal in de koelkast en laat gedurende 30 minuten tot 1 uur stevig worden. Niet zoveel tijd? Steek de schaal dan 20 minuten in de diepvries.
6. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (30 seconden intervallen). Giet de gesmolten chocolade over de geharde karamel en zet de schaal terug in de koelkast gedurende 30 minuten/diepvries gedurende 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier