Voor 6:
7 stuks Neuhaus Rock (= 100 g pure chocolade)
10 g puur cacaopoeder
100 g boter
2 eieren
70 g griessuiker
50 g bloem
3 g verse gist
6 bakvormen (6 cm diameter, 5 cm hoog)
Smelt de chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en meng er de zachte boter door. Blijf mengen tot alle boter gesmolten en opgenomen is.
Meng de eieren en de suiker tot de suiker opgelost is. Doe bij de chocolade. Voeg al roerend met een spatel ook bloem, gist en cacaopoeder toe.
Smeer de vormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Vul ze volledig met chocoladebeslag. Bewaar koel.
Bak de taartjes in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende 7 à 8 minuten. Er moet zich aan de buitenkant een korst vormen maar de binnenkant moet smeuïg blijven.
Dien op met vanille-ijs en een muntblaadje als afwerking.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier