Sint-jakobsvrucht met compote van venkel, krokant van pancetta en saus van peperkoek en ganzenlever
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Dit recept voor sint-jakobsvrucht met ganzenlever lijkt moeilijker dan het is. In korte tijd en met weinig inspanning zet je dit verrukkelijke gerecht op tafel.
Voor 4 personen
- 8 sint-jakobsvruchten
- 4 sneden pancetta
- 1 venkel
- 1 potje kalfsfond
- 100 g ganzenlever
- 50 g suiker
- bloem
- 1 plak peperkoek
- peper en zout
Bereiding
- Leg de pancetta op boterpapier in de oven. Gaar op 90 °C gedurende ca. 20 minuten.
- Snijd de venkel in fijne blokjes. Zet een pannetje met wat boter op laag vuur. Stoof de venkelbrunoise glazig. Voeg 1dl kalfsfond toe, en laat rustig verder garen. Voeg na 10 minuten de suiker toe.
- Verkruimel de peperkoek tot een theelepel fijn poeder. Zet de rest van de kalfsfond op in een steelpannetje en voeg het peperkoekpoeder toe. Kook in tot de helft en zeef de saus. Voeg 50 g ganzenlever toe en kruid met peper en zout. Klop op tot een smeuïge saus.
- Rol de sint-jakobsvruchten door de bloem en kruid met peper en zout. Schroei de schelpdieren kort in een hete pan met boter. Dien op met compote, krokant en saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier