Sinaasappelsalade met olijven
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Een verfrissende Siciliaanse insalata di arance, of sinaasappelsalade, met olijven.
Voor 4 personen
- 4 sinaasappels
- sap van 1/2 roze pompelmoes
- sap van 1 sinaasappel
- 2 el suiker
- versgemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie
- 3 el fijngesneden zwarte olijven
- munt
Bereiding
- Schil de sinaasappels tot op het vlees (à vif) en snijd ze overlangs in plakken. Leg ze een nacht in het pompelmoes- en sinaasappelsap, gekruid met suiker en zwarte peper.
- Schik ’s anderendaags de sinaasappelsalade op een schotel, besprenkel met het sap, olijfolie en zwarte olijven. Werk af met een draai van de pepermolen en verse munt.
Bereidingstijd: 10 minuten + 1 nacht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier