Siciliaanse couscous

© Getty

Couscous alla Trapanese, uit de Siciliaanse stad Trapani, wordt bereid met verse vis. En niet alleen de ingrediënten, ook de manier waarop het wordt klaargemaakt is anders op Sicilië dan bij de Arabische variant. 

Nodig
  • 500 g couscous
  • 500 g witte vis
  • 500 g schelp- en schaaldieren (garnalen, calamares, mosselen…)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g passata
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 selderij
  • 1 laurierblad
  • 20 g gehakte amandelen
  • 12 kl paprikapoeder
  • een paar takjes verse peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Maak de vis schoon en vewijder de graten. Met de kop en staart en eventueel de garnaalpantsers maak je een visbouillon. Doe ze samen met de ui, bleekselderij en laurier in een pan en zet onder in koud water. Laat een uurtje sudderen op laag vuur. Zeef de visbouillon heel grondig.
  2. Fruit in de gehakte knoflook en peterselie in olijfolie. Voeg de passata toe en kruid naar smaak met zout en peper. Laat een kwartier sudderen.
  3. Voeg de vis en zeevruchten, saffraan en paprikapoeder toe en laat ze op het vuur tot ze gaar zijn.
  4. Doe intussen de couscous samen met de hete visbouillon in een pan en laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer los met een vork, doe er de rest van de ingrediënten bij en garneer de Siciliaanse couscous met de gehakte amandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content