Voor 6 grote eters

100 g lardo di colonnata, 1,5 kg buikspek, 120 g paprikapoeder, 20 g zout,

23 g piment de La Vera dulce,

4 g piment de La Vera picante,

1,5 g lookpasta, 15 g maizena

Voor de aubergines

3 aubergines, 1 teentje look,

peper en zout, olijfolie

Voor de kikkererwten

180 g rauwe kikkererwten, za'atar,

olijfolie, chardonnayazijn,

1 bussel koriander, oe bussel munt

Voor de komkommer

1 komkommer, 1/2 rode ui, 1 handvol basilicum, 2 el sushiazijn

Voor de tomaat

4 grote vleestomaten,

1 handvol basilicum, olijfolie,

cabernet sauvignon-azijn

Voor de salade met avocado

1 kropsla, 2 avocado's, olijfolie,

chardonnay-azijn, 1 busseltje bieslook

Bereidingwijze

1. Maal het vlees en de lardo met behulp van een vleesmolen (of vraag dit aan je slager). Meng alle kruiden door het vlees en voeg daarna de maizena toe. Vorm worstjes van het vlees, prik op ijzeren spiesjes en rooster op houtskool (of in de grillpan).

2. Snijd de aubergines in de helft. Maak inkepingen in de vleeskant. Smeer in met knoflook en olijfolie. Rooster op de barbecue tot ze gaar zijn.

3. Week de kikkererwten een nacht. Giet ze af en kook ze gaar in gezouten water of bouillon. Breng op smaak met za'atar, olijfolie, chardonnay-azijn, fijngesneden koriander en munt.

4. Snijd de komkommer. Meng met fijngesnipperde rode ui, basilicum en sushiazijn.

5. Snijd de tomaten en meng met de basilicum, olijfolie, cabernet sauvignon-azijn.

6. Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken. Meng de stukken avocado eronder en maak aan met olijfolie, chardonnay-azijn en bieslook.

Voor 6 grote eters100 g lardo di colonnata, 1,5 kg buikspek, 120 g paprikapoeder, 20 g zout,23 g piment de La Vera dulce,4 g piment de La Vera picante,1,5 g lookpasta, 15 g maizenaVoor de aubergines3 aubergines, 1 teentje look,peper en zout, olijfolieVoor de kikkererwten180 g rauwe kikkererwten, za'atar,olijfolie, chardonnayazijn,1 bussel koriander, oe bussel muntVoor de komkommer1 komkommer, 1/2 rode ui, 1 handvol basilicum, 2 el sushiazijnVoor de tomaat4 grote vleestomaten,1 handvol basilicum, olijfolie,cabernet sauvignon-azijnVoor de salade met avocado1 kropsla, 2 avocado's, olijfolie,chardonnay-azijn, 1 busseltje bieslookBereidingwijze1. Maal het vlees en de lardo met behulp van een vleesmolen (of vraag dit aan je slager). Meng alle kruiden door het vlees en voeg daarna de maizena toe. Vorm worstjes van het vlees, prik op ijzeren spiesjes en rooster op houtskool (of in de grillpan).2. Snijd de aubergines in de helft. Maak inkepingen in de vleeskant. Smeer in met knoflook en olijfolie. Rooster op de barbecue tot ze gaar zijn.3. Week de kikkererwten een nacht. Giet ze af en kook ze gaar in gezouten water of bouillon. Breng op smaak met za'atar, olijfolie, chardonnay-azijn, fijngesneden koriander en munt.4. Snijd de komkommer. Meng met fijngesnipperde rode ui, basilicum en sushiazijn.5. Snijd de tomaten en meng met de basilicum, olijfolie, cabernet sauvignon-azijn.6. Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken. Meng de stukken avocado eronder en maak aan met olijfolie, chardonnay-azijn en bieslook.