Voor 4 personen:
24 grote diepvriesscampi’s
300 g yoghurt
1 el paprika
2 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
1/4 tl cayennepeper
1 el geraspte gember
4 tenen knoflook, geperst
1/2 tl zout
plantaardige olie
Voor de salade:
1 komkommer
1 tomaat
1 groene peper
sap van 1 citroen
75 g versgeraspte kokos
zout
Laat de scampi’s ontdooien en verwijder de schaal en het darmkanaal. Roer de yoghurt los en voeg de kruiden toe. Doe de scampi’s in de marinade en roer goed om zodat alle scampi’s bedekt zijn met yoghurt. Laat minstens 2 uur marineren op een koele plek.
Schil en ontpit de komkommer en snij in kleine blokjes. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Hak de peper fijn en meng met de komkommer en tomaat. Voeg het citroensap en de kokos toe en kruid met zout.
Rijg de scampi’s aan 4 spiezen en rooster in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de komkommersalade en indien gewenst basmatirijst of naanbrood.
* De scampi’s kunnen vervangen worden door zeeduivelfilet of een andere vis met vast vlees.
Kooktijd : 25′ + 2 uur marineren
Eenvoudig
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier