Scampi’s en zeeduivel met bospaddestoelen: recept en ingrediënten voor 4 personen.
Nodig
- 200 g verse pasta
- 12 scampi’s
- 400 g zeeduivel
- 100 g bospaddestoelen
- 50 g zongedroogde tomaten
- 1 teentje look
- 2 wortelen
- 1 sjalot
- 1 paprika
- olijfolie
- 1 koffielepel
- geraspte gember
- currypoeder
- 1 blikje kokosmelk (ongezoet)
- parmezaan
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- verse koriander
- vers basilicum
- wat eikenbladsla
Zo maak je de scampi’s en zeeduivel met bospaddestoelen
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal uit de rug. Snij de zeeduivel in stukken. Versnipper de look en sjalot en snijd de wortelen en paprika klein.
- Stoof de groenten in olijfolie, voeg de schoongemaakte bospaddestoelen toe, bak de paddestoelen en kruid met peper en zout.
- Meng de paddestoelen en groenten met de versneden zongedroogde tomaten. Overgiet met kokosmelk, breng op smaak met gember, een flinke snuif currypoeder en een weinig versnipperde korianderblaadjes. Kruid met peper en zout.
- Stoom de scampi’s en de zeeduivel bijna gaar en voeg vis en scampi’s toe aan de saus.
- Kook de verse pasta beetgaar in gezouten water met een paar druppels olie, spoel de deegwaren kort onder koud water en meng met een scheutje olijfolie.
- Garneer grote diepe borden met sla, leg in het midden de tagliatelle, met daarop de bospaddestoelen, de groentesaus en de vis. Strooi lichtgekleurde pijnboompitten over het gerecht en versier met dunne reepjes parmezaankaas en wat basilicum en koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier