Samen brood breken: neem deze chopped fattoush mee naar de volgende picknick

Styling Elisabeth Thys © Tabas

Staat er binnenkort een zomerse picknick op de planning? Deze chopped fattoush laat zich makkelijk inpakken en meenemen.

Fattoush is een Libanese salade die ook in andere landen aan de Middellandse Zee vaak als bijgerecht wordt geserveerd. Deze ‘chopped’ versie is snel klaar.

Voor de salade:
2 Perzische komkommers (kleine komkommers – ca. 10 cm – met een dunne schil) of 1 gewone komkommer
1 grote Romeinse sla
15 kerstomaten
3 lente-uitjes
1 bosje radijs
1 rode paprika
1 gele paprika
Handvol muntblaadjes
Handvol peterselie
1 flatbread of enkele pitabroodjes (50 g)
1 el olijfolie
1 blok halloumi (200 g)
1 el sumak
Voor de dressing:
100 ml olijfolie
2 teentjes look
60 ml citroensap (van ongeveer 1,5 citroen)
1,5 el granaatappelmelasse
½ el zout

1. Rasp de teentjes look fijn. Doe samen met de andere ingre­diënten voor de dressing in een confituurbokaal en sluit goed af. Schud flink door elkaar, breng eventueel op smaak met een extra snuif zout, zet opzij.

2. Wrijf het flatbread in met de olijfolie en leg in een op 180°C voorverwarmde oven. Bak 5 minuten langs beide kanten tot het krokant is.

3. Bak de halloumi langs beide kanten goudbruin in een anti­kleefpan zonder vetstof.

4. Neem een grote snijplank en leg er alle groenten samen op (verwijder eerst steeltjes, zaadlijsten, buitenste bladeren en loof).

5. Neem een groot keukenmes of een pizzasnijder en snijd alles in stukken. Hoe fijner, hoe beter, al is iets grover ook heel smakelijk.

6. Schep de salade in een kom.

7. Schud net voor het serveren de dressing even op en voeg ’m toe aan de salade. Dresseer met blaadjes munt en peter­selie.

8. Serveer met het flatbread en de halloumi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content