Benodigdheden

Meel, voor het werkblad

500 g boterbladerdeeg, (ontdooid bevroren)

250 g zalmfilet zonder vel, max 2 cm dik

2 verse takjes dille, fijngehakt

20 g ongezouten boter

1 eidooier, losgeklopt

1 el gedroogde broodkruimels

Bosje waterkers, garnituur

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C conventioneel (200°C hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad een klein beetje uit tot 6 mm dik. Snijd met een rond deegvormpje van 11-12 cm acht rondjes uit. Haal het extra deeg weg.

3. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en zorg ervoor dat elk stuk in het midden van een deegrondje past, omgeven door een rand van 2,5 cm. Top 4 van de deegrondjes met een stukje zalm. Strooi de dille over de zalmstukjes, verdeel het gelijkmatig en bedek elk stuk met 1 theelepel boter. Bestrijk de rand van elk met zalm bedekt rondje met een beetje van de eidooier en bedek met de resterende deegrondjes.

4. Sluit de randen goed aan elkaar door ze met duim en wijsvinger te krimpen.

5. Bestrijk de bovenkant van de pakjes gebak met de eidooier, strooi de broodkruimels over het midden van de pakketjes. Leg de pakketjes voorzichtig op de bakplaat.

6. Bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer warm met eventueel een garnituur van waterkers.

Dit recept is afkomstig uit The Official Downton Abbey Christmas Cookbook, dat deze week verschenen is bij boekhandel Luddites in Antwerpen.

BenodigdhedenMeel, voor het werkblad 500 g boterbladerdeeg, (ontdooid bevroren) 250 g zalmfilet zonder vel, max 2 cm dik 2 verse takjes dille, fijngehakt 20 g ongezouten boter 1 eidooier, losgeklopt 1 el gedroogde broodkruimels Bosje waterkers, garnituur Bereidingswijze1. Verwarm de oven voor op 220°C conventioneel (200°C hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad een klein beetje uit tot 6 mm dik. Snijd met een rond deegvormpje van 11-12 cm acht rondjes uit. Haal het extra deeg weg. 3. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en zorg ervoor dat elk stuk in het midden van een deegrondje past, omgeven door een rand van 2,5 cm. Top 4 van de deegrondjes met een stukje zalm. Strooi de dille over de zalmstukjes, verdeel het gelijkmatig en bedek elk stuk met 1 theelepel boter. Bestrijk de rand van elk met zalm bedekt rondje met een beetje van de eidooier en bedek met de resterende deegrondjes. 4. Sluit de randen goed aan elkaar door ze met duim en wijsvinger te krimpen. 5. Bestrijk de bovenkant van de pakjes gebak met de eidooier, strooi de broodkruimels over het midden van de pakketjes. Leg de pakketjes voorzichtig op de bakplaat. 6. Bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer warm met eventueel een garnituur van waterkers.