Salade van sobanoedels met gembervinaigrette en gekarameliseerde scampi’s
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 20 scampi’s uit de diepvries
- 250 gram sobanoedels
- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 4 eetlepels sesamzaad
- gember, in julienne gesneden
- plantaardige olie om te frituren
Marinade
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel geraspte gember
Vinaigrette
- 2 koffielepels honing
- 2 eetlepels balsamico
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels geraspte gember
Bereiding
- Laat de scampi’s ontdooien en pel ze. Snij ze ruggelings in en verwijder het darmkanaal. Spoel ze onder stromend water en dep droog.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de scampi’s 1 uur marineren. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
- Kook de noedels gaar in gezouten water en laat uitlekken. Meng de nog warme noedels met de vinaigrette en laat afkoelen. Voeg de lente-uitjes en het sesamzaad toe.
- Laat de scampi’s uitlekken en bak ze enkele minuten in een hete pan.
- Frituur de julienne van gember in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de sobanoedels over vier borden, leg er telkens 5 scampi’s rond en werk de salade af met de gefrituurde gember.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier