Risotto met vergeten groenten en gember

© Getty
Voor 8 personen
  • 150 g ui
  • 500 g risottorijst
  • 4 dl witte wijn
  • 2,2 dl kippenbouillon
  • 400 g aardperen
  • 400 g koolrapen
  • 400 g pastinaak
  • 2 el gember
  • 10 cl room
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de groenten en snij ze in reepjes van 3-4 mm dik. Bak ze in boter, zoals men aardappeltjes bakt. Kruid met peper en zout.
  2. Risotto: laat de fijngehakte ui glazig worden (niet kleuren). Voeg de rijst toe en roer ongeveer 2 minuten. Deglaceer met witte wijn en laat verder koken tot hij verdampt is. Voeg dan de bouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuurt in ca. 20 minuten gaar worden.
  3. Doe de room, de knapperig gebakken groenten met de in fijne stukjes gesneden gember bij de risotto. Serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content