Je creëert een bijzonder lekker gerecht door vlak voor het serveren van deze aspergerisotto twee verschillende geitenkaassoorten én parmezaan toe te voegen
Voor 4 personen
- 1 bussel groene asperges
- 100 g erwten
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 350 g risottorijst
- 1 dl Noilly Prat
- 1 l groente- of kippenbouillon
- 150 g ‘brique’ geitenkaas (of andere romige geitenkaas, b.v. geitenbrie)
- 150 g gerijpte geitenkaas (b.v. Bastognard of affiné)
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- zwarte peper en zout
Bereiding
1. Snijd de asperges in stukken en stoom of kook ze beetgaar. Blancheer de erwten. Smelt de boter en olijfolie in een sauteuse. Snipper de ui en knoflook en fruit in de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Blus met de Noilly Prat en laat bijna droogkoken.
2. Bereid de risotto door beetje bij beetje kippenbouillon toe te voegen en al roerend te laten absorberen door de rijst. Voeg als de rijst beetgaar is de groenten toe en laat doorwarmen. Werk de risotto vlak voor het serveren af met beide soorten geitenkaas. Kruid met peper en zout en strooi vlak voor het serveren parmezaanse kaas over de risotto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier