Voor 4 personen:
350 g rijst (bij voorkeur Vialone Nano)
0,7 l kokende kippenbouillon
300 g bospaddestoelen
50 g gemalen parmezaan
1 glas droge, witte wijn
1 teentje knoflook
olijfolie, peper en zout
fijngehakte peterselie
Laat de rijst enkele minuutjes ’toasten’ in een pan met een beetje olijfolie (tot de rijst ‘zingt’: aldus risottospecialist Gabriele Ferron). Voeg dan in één keer de kokende bouillon toe. Het deksel gaat op de pan en het vuur op een laag pitje. Laat ondertussen de knoflook uitzweten in een beetje olijfolie. Verwijder de knoflook en voeg de schoongemaakte en versneden paddestoelen toe. Kruid met peper en zout en bevochtig met de witte wijn. Laat alle vocht verdampen. Voeg, na drie vierde van de kooktijd van de rijst, de paddestoelen toe. Haal de pan van het vuur wanneer de rijst gaar is, voeg gemalen parmezaan, een klontje boter en peterselie toe.
Recept: Gudrun Vandeputte – Hoe maakt u het?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier