Nodig voor 4 personen
- 1/2 bussel asperges
- 1 sjalot
- boter
- 2 koppen arboriorijst
- zeste en sap van 1 citroen
- 1/2 glas witte wijn
- ± 1,2 l lichte gevogeltebouillon
- peper en zout
- een handvol geraspte parmezaankaas
Zo maak je de risotto met asperges en citroen
Schil de asperges, snij ze in stukken van 3 cm en blancheer 3 minuten in lichtgezouten kokend water.
Stoof fijngehakte sjalot in boter. Voeg de rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Voeg citroenzeste en citroensap toe. Bevochtig met de wijn en 1 soeplepel bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken.
Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. Blijf zo bouillon toevoegen tot wanneer de rijst gaar is. Voeg de asperges toe na twee derde van de gaartijd. Laat de risotto voldoende uit- maar niet droogkoken. Hij moet smeuïg zijn. Kruid met peper, zout en parmezaan. Roer tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de risotto op borden en werk af met schilfers parmezaan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier