Voor 4 personen
- 8 rijpe vleestomaten
- 2 el olijfolie
- 1 fijngehakte kleine sjalot
- 1 tak basilicum
- 1 tak oregano
- peper en zout
- 1 levende kreeft van 850g
- 2 el gesmolten boter
- 1 fijngehakte lente-ui
- 8 verse lasagnevellen van 20 op 20 cm
- 1 eiwit
- 1 preiwit
- olijfolie
Bereiding
- Schil de tomaten, snijd grof en laat op een zacht vuur sudderen met olijfolie, sjalot, basilicum, oregano en peper en zout. Kook ondertussen de kreeft 3 minuten in kokend water. Laat even afkoelen en laat het kookvocht zacht verder koken.
- Haal het vlees uit de staart en de scharen en snijd in stukjes. Meng er de gesmolten boter en de fijngehakte lente-ui onder en kruid met peper en zout.
- Verdeel over 4 vellen lasagne, bestrijk die met eiwit en dek af met de resterende pastavellen. Druk goed aan en snijd het deeg rondom de vulling af tot mooie ravioli.
- Kook de ravioli in 4 tot 5 minuten beetgaar in het kookvocht van de kreeft.
- Snijd het preiwit in grove julienne en frituur in 30 seconden tot 1 minuut knapperig en bruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op het keukenpapier en kruid met zout.
- Schik de ravioli in het midden van de borden, zeef de tomatencoulis en lepel rond de ravioli, werk af met gefrituurde prei.
Tip: Je kan ook tomatencoulis in blik of passate kopen die je even verder laat inkoken met de smaakmakers en serveert bij de ravioli met kreeft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier