Voor 4 personen
- 8 rijpe vleestomaten
- 2 el olijfolie
- 1 fijngehakte kleine sjalot
- 1 tak basilicum
- 1 tak oregano
- peper en zout
- 1 levende kreeft van 850g
- 2 el gesmolten boter
- 1 fijngehakte lente-ui
- 8 verse lasagnevellen van 20 op 20 cm
- 1 eiwit
- 1 preiwit
- olijfolie
Bereiding
- Schil de tomaten, snijd grof en laat op een zacht vuur sudderen met olijfolie, sjalot, basilicum, oregano en peper en zout. Kook ondertussen de kreeft 3 minuten in kokend water. Laat even afkoelen en laat het kookvocht zacht verder koken.
- Haal het vlees uit de staart en de scharen en snijd in stukjes. Meng er de gesmolten boter en de fijngehakte lente-ui onder en kruid met peper en zout.
- Verdeel over 4 vellen lasagne, bestrijk die met eiwit en dek af met de resterende pastavellen. Druk goed aan en snijd het deeg rondom de vulling af tot mooie ravioli.
- Kook de ravioli in 4 tot 5 minuten beetgaar in het kookvocht van de kreeft.
- Snijd het preiwit in grove julienne en frituur in 30 seconden tot 1 minuut knapperig en bruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op het keukenpapier en kruid met zout.
- Schik de ravioli in het midden van de borden, zeef de tomatencoulis en lepel rond de ravioli, werk af met gefrituurde prei.
Tip: Je kan ook tomatencoulis in blik of passate kopen die je even verder laat inkoken met de smaakmakers en serveert bij de ravioli met kreeft.