Ravioli met ricotta en snijbiet

© Getty
Voor 4 personen
  • 400 g tarwebloem
  • 5 eieren
  • 1 kg snijbiet
  • 200 g verse ricotta
  • 4 eetlepels parmezaan
  • nootmuskaat
  • 60 g boter
  • 8 blaadjes verse salie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Maak het raviolideeg. Bewerk het tarwemeel met de 4 eieren en een snuifje zout tot je een homogeen en soepel deeg krijgt. Laat minimaal 30 minuten rusten onder een handdoek.
  2. Snijd en was de snijbiet en kook gedurende 8 minuten in zout water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng de ricotta, 1 ei, 1 eetlepel parmezaan, een beetje nootmuskaat, zout en peper in een slakom.
  3. Verdeel het deeg in tweeën. Bewerk de twee stukken op een tafel met de deegrol, tot je twee identieke vellen van 1 mm dikte hebt. Verdeel in gelijke vakjes. Schep op elk vak ongeveer 1 koffielepel ricottamengsel. Bedek met het andere vel en druk met je eigen vingers de twee vellen rond de vulling samen. Snijd de ravioli met een deegwieltje of een mes. Bestrooi met bloem en laat 1 uur rusten.
  4. Kook de ravioli gedurende 7 minuten in veel water met zout. Laat intussen de boter met de salie in een pan smelten. Laat de ravioli uitlekken en meng met de boter. Dien ravioli met ricotta en snijbiet meteen op, met de rest van de parmezaan op de rand van het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content