Pulled jackfruit

© Getty
  • Moeilijkheid

Deze vegetarische variant van ‘pulled pork’ is zo smaakvol en snel klaar dat je het vaker zult eten dan het oorspronkelijk gerecht.

Ingrediënten

Voor twee personen:

  • 1 blik jong jackfruit
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ketchup
  • scheutje ciderazijn
  • 1 el misopasta
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl (of 1/2, afhankelijk van hoe pikant je graag hebt) chipotlepoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel het jackfruit goed af en laat uitlekken. Trek het uit elkaar zodat je een dradige massa bekomt.
  2. Meng alle overige ingrediënten door elkaar en roer er vervolgens het jackfruit door. Zorg dat elk stukje goed bedekt is.
  3. Schuif voor 30 à 35 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Roer halverwege eens om.

Serveertips

  • Heerlijk op tortilla’s, met bijvoorbeeld wat blokjes avocado, tomaat, jalapeñopepertjes en verse koriander bij.
  • Een restje was de dag nadien héérlijk tussen een quesadilla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content