Deze vegetarische variant van ‘pulled pork’ is zo smaakvol en snel klaar dat je het vaker zult eten dan het oorspronkelijk gerecht.
Ingrediënten
Voor twee personen:
- 1 blik jong jackfruit
- 1 el olijfolie
- 2 el ketchup
- scheutje ciderazijn
- 1 el misopasta
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl (of 1/2, afhankelijk van hoe pikant je graag hebt) chipotlepoeder
- 1/2 tl tijm
- 1 el bruine suiker
- peper en zout
Bereiding
- Spoel het jackfruit goed af en laat uitlekken. Trek het uit elkaar zodat je een dradige massa bekomt.
- Meng alle overige ingrediënten door elkaar en roer er vervolgens het jackfruit door. Zorg dat elk stukje goed bedekt is.
- Schuif voor 30 à 35 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Roer halverwege eens om.
Serveertips
- Heerlijk op tortilla’s, met bijvoorbeeld wat blokjes avocado, tomaat, jalapeñopepertjes en verse koriander bij.
- Een restje was de dag nadien héérlijk tussen een quesadilla.
Lees ook: 8 keer culinair verantwoord blikvoer
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier