Voor vier personen:
Voor de pannenkoekjes:
100 g bloem
50 g polenta
2 eetlepels suiker
1,5 koffielepel bakpoeder
1/2 koffielepel dubbelkoolzure soda
1/4 koffielepel zout
1 losgeklopt ei
200 ml melk
2 eetlepels gesmolten boter
50 g rozijnen
plantaardige olie om te bakken
Voor de garnituur:
2 grote appels
25 g boter
200 ml ahornsiroop
4 eetlepels zure room
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng het ei met de melk en boter in een andere kom. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot er een klonterig beslag ontstaat. Voeg dan de rozijnen toe. Verhit wat olie in een grote braadpan op een middelhoog vuur en voeg twee eetlepels beslag toe per pannenkoek. Maak drie pannenkoekjes tegelijk en bak ze twee minuten aan elke kant. Ga zo verder tot je twaalf pannenkoekjes hebt. Houd ze warm.
Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd elk kwart in drie plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de appels goudbruin. Maak torentjes met de pannenkoeken en appels. Druppel wat ahornsiroop over elk laagje. Werk af met een eetlepel zure room en de resterende siroop. Dien onmiddellijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier