Voor 2 personen
- 4 stevige vleestomaten
- 200 g Noordzeegarnalen
- 1/2 kropsla
- 3 eetlepels stevige mayonaise
- 1 mespuntje zeevruchten- of visfond (in poedervorm)
- 1 mespuntje chilipoeder
- zout
- gehakte peterselie
Bereiding
- Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepeltje. Bestrooi de binnenkant met zout en laat de tomaten omgekeerd 30 minuten uitlekken op een rooster. Dep vervolgens de binnenkant zo droog mogelijk met keukenpapier.
- Pel eventueel de garnalen. Laat de zeevruchten- of visfond oplossen in een eetlepel warm water. Meng de mayonaise met de fond en het chilipoeder.
- Net voor het opdienen mengt u de helft van de garnalen met de mayonaise en vult u elke tomaat met dit mengsel op. Schik de gevulde tomaten op een bedje van kropsla en versier met de rest van de garnalen en gehakte peterselie.
Tip
In de plaats van garnalen kunt u scampi, stukjes krabvlees of tonijn gebruiken. Dezelfde vulling kan dienen voor het opvullen van paprika’s (eerst kort blancheren), uitgeholde stukken komkommer, witloofblaadjes, halve meloenen of halve perziken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier