Recept voor een voorgerecht voor vier personen. Wil je deze aspergepannenkoekjes met gerookte zalm serveren als zomers hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheden.
Nodig voor vier:
500 g dunne of soepasperges
- 2 grote aardappelen
- 1 ei
- 20 g bloem
- 3 pijpuitjes of 1 sjalot
- enkele druppels truffelolie
- enkele blaadjes sla
- vinaigrette
- peper & zout
- olijfolie
- 4 plakken gerookte zalm
Zo maak je de aspergepannenkoekjes met gerookte zalm
De asperges wassen en dan breken (voel voorzichtig naar het breekpunt van de asperges; als ze breken bevat het bovenste stuk geen vezelige schil meer en hoeft dit niet verder gereinigd te worden). Daarna schuin in fijne schijfjes snijden (2 mm).
Twee grote aardappelen schillen en raspen (middelgrote gaatjes). De pijpuitjes reinigen, in fijne stukjes snijden en met het aardappelraspsel in een kom doen. Een ei, bloem, zout en peper toevoegen. Alles goed mengen en, indien gewenst, de smaak verfijnen met enkele druppels truffelolie. De fijngesneden asperges door het mengsel roeren.
Van dit beslag bakt men in een hete pan pannenkoeken. Met een ronde vorm (diameter 10 cm) ronde koekjes uitsteken en deze warm houden.
Schik wat gerookte zalm op de pannenkoekjes en leg deze op een mooi bord. Serveer de de aspergepannenkoekjes met gerookte zalm met enkele blaadjes sla en vinaigrette, gemaakt van olijfolie, aceto balsamico en gehakte basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier