Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1/2 kg kruimige aardappelen
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl room
  • 100 g pittige geitenkaas
  • 2 el platte peterselie
  • zout en witte peper

Voor de paddestoelen :

  • 300 g oesterzwammen
  • 300 g shii-takes
  • 300 g kastanjepaddestoelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el Noilly Prat
  • 2 el boter
  • 2 tl citroentijm
  • plukjes waterkers, voor de afwerking

Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm intussen de melk en room in een pannetje. Plet de aardappelen tot puree en meng er de warme melk-room door. Verbrokkel de geitenkaas en hak de peterselie fijn. Roer beide door de puree en kruid naar smaak. Hou de puree warm.

Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de paddestoelen toe. Bak de paddestoelen op matig tot hoog vuur goudbruin. (Doe dit eventueel in twee keer als de pan te klein is.)

Pers de knoflook boven de pan en laat een minuutje meebakken. Voeg de Noilly Prat en boter toe, en laat even inkoken. Werk af met tijm, zout en peper. Verdeel de puree en paddestoelen over vier borden en werk af met een plukje waterkers.

Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm intussen de melk en room in een pannetje. Plet de aardappelen tot puree en meng er de warme melk-room door. Verbrokkel de geitenkaas en hak de peterselie fijn. Roer beide door de puree en kruid naar smaak. Hou de puree warm. Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de paddestoelen toe. Bak de paddestoelen op matig tot hoog vuur goudbruin. (Doe dit eventueel in twee keer als de pan te klein is.) Pers de knoflook boven de pan en laat een minuutje meebakken. Voeg de Noilly Prat en boter toe, en laat even inkoken. Werk af met tijm, zout en peper. Verdeel de puree en paddestoelen over vier borden en werk af met een plukje waterkers.