Voor 4 :
1/2 kg kruimige aardappelen
1 dl melk
1/2 dl room
100 g pittige geitenkaas
2 el platte peterselie
zout en witte peper
Voor de paddestoelen :
300 g oesterzwammen
300 g shii-takes
300 g kastanjepaddestoelen
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
4 el Noilly Prat
2 el boter
2 tl citroentijm
plukjes waterkers, voor de afwerking
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm intussen de melk en room in een pannetje. Plet de aardappelen tot puree en meng er de warme melk-room door. Verbrokkel de geitenkaas en hak de peterselie fijn. Roer beide door de puree en kruid naar smaak. Hou de puree warm.
Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de paddestoelen toe. Bak de paddestoelen op matig tot hoog vuur goudbruin. (Doe dit eventueel in twee keer als de pan te klein is.)
Pers de knoflook boven de pan en laat een minuutje meebakken. Voeg de Noilly Prat en boter toe, en laat even inkoken. Werk af met tijm, zout en peper. Verdeel de puree en paddestoelen over vier borden en werk af met een plukje waterkers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier