Voor 4:
2,5dl melk, 2,5dl room
4 à 5 blaadjes gelatine
1/2 vanillestok
50g rietsuiker
2 appelen
30g suiker
35g boter
25g tarwesuikersiroop
25g bruine suiker
1 el room
1 el calvados
Bereid de panna cotta. Breng room en melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los al roerend op. Giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Bak deze in boter en bestrooi met suiker. Lepel de appelschijfjes over de panna cotta.
Maak een saus door bruine suiker, tarwesuikersiroop, boter, room en calvados in een pannetje al roerend te verwarmen. Giet de saus over de appeltjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier