Ovenschotel met zuurkool

© Getty
Voor 4 tot 6 personen
  • 600 g varkensschouder in blokjes
  • 750 g aardappelen
  • 2 dikke uien
  • 350 g zuurkool
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 1,5 dl fruitige witte wijn
  • 1,5 dl vleesbouillon
  • 1 klontje boter
  • Versgemalen peper
  • zout
Bereiding
  1. Schik de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Beboter royaal een ruime vuurvaste schaal en bedek de bodem met een laagje aardappel, een laag uien, een laag zuurkool en een laag vleesblokjes. Ga zo voort tot alles opgebruikt is.
  2. Bestrooi elk laagje met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met wijn en bouillon. Bedek met een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie en leg er nog een deksel bovenop. Schuif in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 3 uur stoven.
  3. Neem de ovenschotel met zuurkool uit de oven, laat even rusten, verwijder het kruidentuiltje en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content