Voor 4 personen:
500 g orecchiette
1 bloemkool
2 teentjes look
10 ansjovisfilets
1/2 bos platte peterselie
2 dl zachte olijfolie
zout en peper
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 4 minuten in water met een koffielepel zout. Giet af en spoel met koud water.
Breng opnieuw een grote pot water met een koffielepel zout aan de kook. Doe er de orecchiette in en kijk de kooktijd na op de verpakking. Was en hak de peterselieblaadjes.
Warm de olijfolie op in een grote, brede pot. Doe er de ansjovisfilets en geperste look in. Roer goed: de ansjovis lost op in de olie en zo krijg je een mooie saus. Voeg de orecchiette, bloemkoolroosjes en peterselie toe. Meng en kruid met flink wat peper.
Deze orecchiette met bloemkool zijn verrassend lekker met ansjovis. Lust je het echt niet, vervang hem dan door gebakken spekreepjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier