Nodig voor 6 stuks Naan-brood:
500 gram tarwebloem
zout
een snuifje zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 ei
2 theelepels suiker
5 cl melk
25 gram geklaarde boter
een snuifje knoflookpoeder
1 theelepel fijngehakte pompoenpitten
Zeef bloem, zout, zuiveringszout en bakpoeder boven een kom en voeg voldoende water toe voor een stevig deeg. Klop het ei los met de melk en de suiker. Kneed het deeg tot een homogene massa. Laat 10 minuten rusten. Voeg de boter toe en kneed verder. Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 2 uur rijzen. Verdeel het deeg in zes ballen en leg deze op een bebloemde bakplaat. Bestrooi met het knoflookpoeder en de pompoenpitten. Druk de ballen lichtjes plat, dek ze af en laat ze 5 minuten rusten. Druk de ballen plat tot schijven van 4 mm dik. Verdeel ze in plakken van 5 cm doorsnede en rek ze uit tot ovalen. Bak ze 2 tot 3 minuten op een ingevette bakplaat op 180°C. Dien het naan-brood meteen op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier