Een hartverwarmende Ć©n vegetarische Mexicaanse ovenschotel op basis van tortillachips.
Voor 4 personen
- 4 Ć 5 dikke vastkokende aardappelen
- 100 g maĆÆschips
- 1 gele, 1 rode en 1 groene paprika
- 1 dikke ui
- 2 teentjes knoflook
- pikant paprikapoeder
- peper en zout
- 125 g geraspte emmentaler
- 2 dl room
Bereiding
- Was de aardappelen en kook ze gaar (eventueel in de schil). Snij de paprika’s in fijne reepjes en de ui in ringen.
- Wok de uiringen en fijngesnipperd knoflook in olijfolie, voeg de paprikareepjes toe. Kruid naar smaak met pikant paprikapoeder, peper en zout.
- Giet de room in een ovenschotel en leg er een laagje maĆÆschips in. Snij de aardappelen in schijfjes en bedek er de chips mee. Voeg de gewokte paprika’s toe.
- Bestrooi ten slotte met een laagje geraspte emmentaler en plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 220Ā°C tot er zich een goudbruine korst vormt.
- Dien de Mexicaanse ovenschotel eventueel op met een slaatje van ijsbergsla, tomaten, avocado en zwarte olijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier