Mediterrane seizoengroenten a la plancha
-
Difficulty
Very easy
Mediterrane seizoengroenten a la plancha is een recept van Jacques en Laurent Pourcel (Le Jardin des Sens).
Voor 4 personen
- 4 pijlinktvissen (150 g elk)
- peper en zout
Garnituur
- 100 g witte champignons
- 200 g courgette
- 200 g rode paprika
- 200 g aubergine
Saus
- 1/4 l balsamicoazijn
- 1 cl olijfolie
Bereiding
- Spoel de groenten schoon. Snij ze in vrij dikke schijven. Bak aan beide kanten ‘a la plancha’*. Kruid met peper en zout. Breng de balsamicoazijn aan de kook. Laat inkoken tot stroopdikte. Giet over in een schaal zodat het koken onmiddellijk stopt. Laat helemaal afkoelen en meng er dan de olijfolie door.
- Haal de kop van de pijlinktvissen. Maak het lijf leeg en spoel binnen en buiten goed schoon. Maak diepe, evenwijdige inkervingen in het lijf. Bak op de hete plaat (of in de pan) de lijven en de tentakels. Laat aan alle kanten kleuren. Kruid met peper en zout.
- Leg de groenten in rozetvorm op het bord. Schep in het midden de inktvissen in koepelvorm. Meng de olijfolie goed door de balsamicocaramelsaus. Giet rond en over de calamares.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier