voor 1 kom (500 ml)

  • 125 ml kokoswater
  • 30 g verse jonge spinazie
  • 1 grote bevroren banaan, gehakt
  • 50 g avocado
  • 2 theelepels limoenschil (van 1 grote limoen)
  • 1 eetlepel plus 1 theelepel (20 ml)
  • vers limoensap (van 1 grote limoen)
  • 2 of 3 ijsklontjes, naar behoefte
  • 2 theelepels (10 ml) ahornsiroop, of naar smaak
  • 1/2 theelepel matchapoeder, of naar smaak

Ideeën voor de garnering: superzaadgranola met kokoschips en vanille, verse stukjes mango, ananas, en/of banaan, gesmolten kokosboter, grote kokosvlokken of kokoskaneel-ahornchips, gepeld hennepzaad

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender op de hoogste

stand door elkaar tot je een heel gladde smoothie hebt. Proef de smoothie en maak hem eventueel nog iets zoeter.

2. Schenk hem in een kom en voeg garneringen naar keuze toe. Eet de smoothie met een lepel en geniet!

Laat voor een kindvriendelijke versie het matchapoeder weg en gebruik minder limoensap.

Dit recept komt uit het kookboek 'Oh She Glows' van Angela Liddon, een boek vol vegan recepten voor iedere dag.

voor 1 kom (500 ml)Ideeën voor de garnering: superzaadgranola met kokoschips en vanille, verse stukjes mango, ananas, en/of banaan, gesmolten kokosboter, grote kokosvlokken of kokoskaneel-ahornchips, gepeld hennepzaad1. Meng alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender op de hoogstestand door elkaar tot je een heel gladde smoothie hebt. Proef de smoothie en maak hem eventueel nog iets zoeter.2. Schenk hem in een kom en voeg garneringen naar keuze toe. Eet de smoothie met een lepel en geniet!Laat voor een kindvriendelijke versie het matchapoeder weg en gebruik minder limoensap.