Peren zijn gegeerd als handvrucht, maar nog altijd onderschat als ingrediënt in een lekker dessert, voor- of hoofdgerecht.
Voor 4 personen
1 venkel
4 conférenceperen
25 g boter
2 el truffelhoning
50 g walnoten
100 g gekookte rode biet
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
150 g verse geitenkaas
zwarte peper en zout
Bereiding
1. Snijd de venkel in partjes en blancheer deze in lichtgezouten water. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter en honing in een grote pan en bak de venkel en peren goudbruin.
2. Haal uit de pan en bak ook de walnoten.
3. Snijd de rode biet in blokjes. Meng de olijfolie en balsamicoazijn met 1 theelepel bietensap, peper en zout. Roer onder de bietjes.
4. Schik de peren en venkel op 4 borden. Verdeel er de walnoten en bietjes rond. Werk af met de verkruimelde geitenkaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier