Krokante flensjes met een mousse van mispels

© Getty

Voor vier personen
  • 1/2 dl melk
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
  • 250 g platte kaas
  • 3 dl suikersiroop
  • 2 kaneelstokken
  • zwarte peper
  • 4 appels (Schone van Boskoop)
  • 150 g suiker
  • 5 kg mispels
  • 2 sinaasappelen
  • 2 dl room
  • 1 citroen
  • 2 soeplepels Luikse siroop
Bereiding
  1. De mousse bereiden. De mispels, de in grote stukken gesneden gewassen sinaasappels en de kaneelstokken in een stoofpot doen. De ingrediënten onder water zetten en onder deksel 3 uur laten koken. Haal de inhoud door een zeef met een neteldoek. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de appels, suiker en het vocht van de mispels in een pan en kook de appels gaar. Mix de ingrediënten, laat de massa in de koelkast opstijven en spatel er 2 dl geklopte room door.
  2. Bereid de flensjes. Meng bloem met eieren, melk en een snuifje zout. Laat het beslag een uurtje rusten en bak dunne pannenkoekjes. Droog de pannenkoekjes in de oven tot krokante flensjes.
  3. Maak de sorbet. Meng platte kaas met suikersiroop en een weinig citroensap. Draai het mengsel in een machine tot een sorbet.
  4. De mousse van mispels en de sorbet in twee verschillende spuitzakken doen. Bouw torentjes met laagjes krokante pannenkoek, sorbet en mousse van mispel en appel. Giet saus van opgewarmde en met water aangelengde Luikse siroop rond de constructies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content