Koude zomersoep met komkommer en tomaat

© Getty

Voor vier personen
  • 850 g gele spliterwten
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemalen, geroosterde komijnzaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en zwarte peper
  • 1 vers groen pepertje, fijngehakt
  • een flinke scheut melk
  • 2 lente-uitjes
  • 1 grote tomaat
  • een kleine komkommer (het zaad weggesneden)
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 6 eetlepels yoghurt
Bereiding
  1. De spliterwten met kurkuma in 2 liter water aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en het deksel schuin op de pan zetten. Anderhalf uur laten pruttelen en het kookvocht afgieten.
  2. De melk, geroosterde komijn, citroensap, zout, peper en groene peper toevoegen. Mixen, zeven en enkele uren in de koelkast zetten.
  3. De lente-uitjes klein snijden. De tomaten in kokend water dompelen en het vel en de zaden verwijderen. De komkommer en tomaat in kleine blokjes snijden.
  4. De korianderblaadjes bij de soep doen, alles nog eens goed mengen en de soep over vier kommen verdelen. Garneren met lente-ui, blokjes tomaat en komkommer en de zomersoep serveren met een scheut yoghurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content