Koude zomersoep met komkommer en tomaat
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor vier personen
- 850 g gele spliterwten
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel gemalen, geroosterde komijnzaadjes
- 2 eetlepels citroensap
- zout en zwarte peper
- 1 vers groen pepertje, fijngehakt
- een flinke scheut melk
- 2 lente-uitjes
- 1 grote tomaat
- een kleine komkommer (het zaad weggesneden)
- 2 eetlepels verse koriander
- 6 eetlepels yoghurt
Bereiding
- De spliterwten met kurkuma in 2 liter water aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en het deksel schuin op de pan zetten. Anderhalf uur laten pruttelen en het kookvocht afgieten.
- De melk, geroosterde komijn, citroensap, zout, peper en groene peper toevoegen. Mixen, zeven en enkele uren in de koelkast zetten.
- De lente-uitjes klein snijden. De tomaten in kokend water dompelen en het vel en de zaden verwijderen. De komkommer en tomaat in kleine blokjes snijden.
- De korianderblaadjes bij de soep doen, alles nog eens goed mengen en de soep over vier kommen verdelen. Garneren met lente-ui, blokjes tomaat en komkommer en de zomersoep serveren met een scheut yoghurt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier