Koude wortelsoep met komijn

© Getty
Voor 4 personen
  • 600 g wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 el komijn
  • 2 sinaasappelen
  • 2 el olijfolie
  • 4 + 3 dl kippenbouillon
  • peper en zout
  • verse kervel
Bereiding
  1. Maak de wortelen schoon. Snijd ze fijn en kook ze 35 minuten in een pan met de fijngehakte knoflook, de komijn, de olijfolie en 4 dl kippenbouillon.
  2. Pers de sinaasappelen. Giet het sap in een pan en laat het op een zacht vuurtje inkoken tot het stroperig wordt. Voeg bij de wortelen en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bewaar 4 eetlepels wortelsoep in de koelkast en mix de rest. Giet er 3 dl kippenbouillon bij die je eerst aan de kook brengt. Meng en laat de soep snel afkoelen op een kom met ijsblokjes.
  4. Schik een lepel worteltjes in het midden van de gekoelde borden. Giet de wortelcrème er omheen. Versier met kervel en dien de koude wortelsoep onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content