Deze koude wortelsoep krijgt een Midden-Oosters tintje dankzij de komijn en het sinaasappelsap.
Voor 4 personen
- 600 g wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 el komijn
- 2 sinaasappelen
- 2 el olijfolie
- 4 + 3 dl kippenbouillon
- peper en zout
- verse kervel
Bereiding
- Maak de wortelen schoon. Snijd ze fijn en kook ze 35 minuten in een pan met de fijngehakte knoflook, de komijn, de olijfolie en 4 dl kippenbouillon.
- Pers de sinaasappelen. Giet het sap in een pan en laat het op een zacht vuurtje inkoken tot het stroperig wordt. Voeg bij de wortelen en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar 4 eetlepels wortelsoep in de koelkast en mix de rest. Giet er 3 dl kippenbouillon bij die je eerst aan de kook brengt. Meng en laat de soep snel afkoelen op een kom met ijsblokjes.
- Schik een lepel worteltjes in het midden van de gekoelde borden. Giet de wortelcrème er omheen. Versier met kervel en dien de koude wortelsoep onmiddellijk op.