Koolrabi gevuld met pompoen en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 middelgrote koolrabi’s

olijfolie

1 ui, gesnipperd

150 g pompoen, in blokjes gesneden

4 plakjes geitenkaas

kruidenzout

Voor de saus:

1 pakje sojaroom

1 bosje kervel

1 el pijlwortelmeel

1 el geraspte mierikswortel

Schil de koolrabi’s en hol ze uit met een lepeltje (bewaar het vruchtvlees). Stoom ze bijna gaar. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui met de blokjes pompoen en het in stukjes gesneden vruchtvlees van de koolrabi’s. Breng de groenten op smaak met kruidenzout. Vul de koolrabi’s rijkelijk met dit mengsel en leg er een plakje geitenkaas bovenop. Schik de koolrabi’s in een vuurvaste schotel en zet deze gedurende 10 minuten in een op 200[{sbull}]C voorverwarmde oven. Doe intussen de ingrediënten voor de saus in een mengbeker en voeg wat kruidenzout toe. Mix tot alles goed gemengd is en doe de saus dan in een pannetje. Verwarm onder voortdurend roeren tot de saus dikker wordt. Lepel een beetje saus op een bord en schik er een koolrabi op. Serveer de gevulde koolrabi met zilvervliesrijst of een gekookt aardappeltje.

Recept: Colette Leger – De Kleine Johannes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content