Voor 4 personen
- 1 komkommer
- 240 g jonge harde geitenkaas
- 2 el witte azijn
- 1 el wijnazijn
- 3 el notenolie
- 2 takjes gladde peterselie
- 6 tot 8 radijzen
- zout en peper
Bereiding
- Schil de komkommer niet, maar spoel hem grondig af en snij hem in ± 1 cm dikke plakken. Reken 12 plakken voor dit recept. Leg in een kom, bestrooi met zout, giet er 1 à 2 eetlepels witte azijn over, schep goed dooreen en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 160-180°.
- Bereid de vinaigrette: meng 1 eetlepel wijnazijn met zout en peper, roer er de notenolie onder en voeg 1 eetlepel gehakte peterselie toe.
- Laat de komkommer uitlekken. Snij de geitenkaas in 12 rondjes van 1 cm dik en met dezelfde diameter als de komkommerplakken. Leg ze op bakpapier en zet 3 à 4 minuten in de oven.
- Spoel de radijsjes, snij in staafjes. Leg de komkommer op de borden en daarop de warme geitenkaas. Garneer met de radijzenjulienne, oversaus met de vinaigrette en dien lauw op. De kaas mag nog niet gestold zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier