Voor 4 personen
- 800 g kalkoenfilet in 4 stukken
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 1 kl sauzenbinder
- 1/8 l room
- 3 el droge witte vermouth (Noilly Prat)
- 1 uitgelekt blik (400 g) selder
- 50 g groene olijven zonder pit in plakjes
- 25 g bakboter
- 2 el gehakte dragon
- 250 g rijst
- peper en zout
Bereiding
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Los het bindmiddel op in de room. Smelt de margarine in een (bruineer)schotel in de microgolf in 30 seconden op volle kracht.
- Doe nu het vlees en de sjalotten erbij en laat 12 minuten garen op volle kracht. Roer tijdens de bereiding een paar keer om.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Haal de kalkoen uit de bruineerschotel en houd hem warm. Roer de vermouth door het braadvocht. Laat in de microgolfoven inkoken tot de helft van het volume.
- Voeg room, olijven, in stukken gesneden selder en dragon toe. Roer om en laat nog 3 minuten inkoken op volle kracht.
- Doe de stukken kalkoen opnieuw in de saus en warm het gerecht nog een 30 seconden door in de microgolf.
Tip: voor extra smaak kan je een bouillonblokje in het kookwater van de rijst doen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier