Insalata Pantesca
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Insalata Pantesca is een aardappelsalade met tomaten, kappertjes, olijven en ui. Een typisch gerecht van het Siciliaanse eiland Pantelleria.
Voor 4 personen
- 500 g verse tomaten (type San Marzano)
- 500 g middelgrote stevige aardappels
- ±60 g zwarte olijven
- een handvol kappers
- enkele blaadjes vers basilicum
- 1 rode ui
- 3 à 4 el olijfolie extra vergine
- wittewijnazijn naar smaak
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen in de schil, in zout water. Verwijder de schil als ze gaar zijn. Snij ze in stukken eens ze afgekoeld zijn.
- Meng de ontzoute kappertjes, de in stukjes gesneden tomaten en ui in een grote kom en scheur er de basilicummblaadjes bij.
- Voeg de stukken aardappel aan toe. Werk de insalata Pantesca naar smaak af met de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier