Insalata Pantesca

© Getty

Insalata Pantesca is een aardappelsalade met tomaten, kappertjes, olijven en ui. Een typisch gerecht van het Siciliaanse eiland Pantelleria.

Voor 4 personen
  • 500 g verse tomaten (type San Marzano)
  • 500 g middelgrote stevige aardappels
  • ±60 g zwarte olijven
  • een handvol kappers
  • enkele blaadjes vers basilicum
  • 1 rode ui
  • 3 à 4 el olijfolie extra vergine
  • wittewijnazijn naar smaak
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de aardappelen in de schil, in zout water. Verwijder de schil als ze gaar zijn. Snij ze in stukken eens ze afgekoeld zijn.
  2. Meng de ontzoute kappertjes, de in stukjes gesneden tomaten en ui in een grote kom en scheur er de basilicummblaadjes bij.
  3. Voeg de stukken aardappel aan toe. Werk de insalata Pantesca naar smaak af met de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content