Nodig
- 250 g witte heilbot, sashimi grade
Vinaigrette
- geklaarde boter
- hazelnootolie
- verse kruidenmix
- hazelnoten
- sherrywijnazijn
- black cloud zwammen of shiitake
- takjes bieslook
- koriander
Rode-paprikasorbet:
- 600 gr rode paprika
- 300 ml water
- 150 g suiker
- 40 g glucose
- 10 ml citroensap
- Ontdoe de pepers van alle zaadjes en snij ze in blokjes. Breng aan de kook met de suikers en het water voor ongeveer 2 minuten. Mix in de blender en voeg citroensap toe. Koel af en draai in een sorbetière.
- Dreseer op een rechthoekig bord een dunne plak heilbot, besprenkeld met de lauwwarme vinaigrette. Lepel daarop een kleine quenelle van de sorbet en garneer met een sprietje bieslook.
Recep: Jan Verhelst – Lotus Root.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier