Heilbot-sashimi met hazelnootvinaigrette en paprikasorbet

© Getty
Nodig
  • 250 g witte heilbot, sashimi grade
Vinaigrette
  • geklaarde boter
  • hazelnootolie
  • verse kruidenmix
  • hazelnoten
  • sherrywijnazijn
  • black cloud zwammen of shiitake
  • takjes bieslook
  • koriander
Rode-paprikasorbet:
  • 600 gr rode paprika
  • 300 ml water
  • 150 g suiker
  • 40 g glucose
  • 10 ml citroensap
  1. Ontdoe de pepers van alle zaadjes en snij ze in blokjes. Breng aan de kook met de suikers en het water voor ongeveer 2 minuten. Mix in de blender en voeg citroensap toe. Koel af en draai in een sorbetière.
  2. Dreseer op een rechthoekig bord een dunne plak heilbot, besprenkeld met de lauwwarme vinaigrette. Lepel daarop een kleine quenelle van de sorbet en garneer met een sprietje bieslook.

Recep: Jan Verhelst – Lotus Root.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content