Deze Mexicaanse watermeloendrank is dorstlessend, een echte smaakbom en maak je bovendien in een handomdraai.
De gloednieuwe Knack Weekend Koken staat volledig in het thema van de authentieke Mexicaanse keuken. Dat wil zeggen dat een recept voor fruitwater zeker niet mocht ontbreken. Lees hier hoe je agua de sandia, oftewel watermeloendrank, zelf kan maken.
Voor 6 personen
300 g vruchtvlees van watermeloen
1 limoen of 1 kleine citroen
20 g suiker
18 à 24 ijsblokjes
muntblaadjes (facultatief)
Enkele kleine stukjes watermeloen met schil (facultatief)
1. Snijd de watermeloen in blokjes en pers de limoen uit. Doe ze samen in een keukenrobot of blender en voeg de suiker en 1 liter water toe. Mix glad (dit kan ook met een staafmixer).
2. Doe in elk (groot) glas 3 à 4 ijsblokjes, giet de drank erbij en garneer indien gewenst met stukjes watermeloen en muntblaadjes. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier