Havermoutkoekjes
-
Difficulty
Very easy
Een simpel recept voor heerlijke havermoutkoekjes. Je kunt naar wens chocoladedruppels, rozijnen of noten toevoegen voor een extra smaakje.
Ingrediënten
- 300 g boter
- 500 g havermout
- 4 eieren
- 300 g suiker
- 200 g bloem
- 1 pakje bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in de microgolfoven of in een pannetje. Meng de havermout en de boter in een kom.
- Kluts de eitjes in een andere kom. Voeg de suiker erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het ei- en suikermengsel. Meng hier het havermout-botermengsel onder. Voeg extra’s zoals chocolade of noten toe
- Leg bakpapier klaar op de bakplaat en rol bolletjes van het deeg. Zet de havermoutkoekjes 20 minuten in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier