Havermoutkoekjes

© Getty

Een simpel recept voor heerlijke havermoutkoekjes. Je kunt naar wens chocoladedruppels, rozijnen of noten toevoegen voor een extra smaakje.

Ingrediënten
  • 300 g boter
  • 500 g havermout
  • 4 eieren
  • 300 g suiker
  • 200 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in de microgolfoven of in een pannetje. Meng de havermout en de boter in een kom.
  2. Kluts de eitjes in een andere kom. Voeg de suiker erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het ei- en suikermengsel. Meng hier het havermout-botermengsel onder. Voeg extra’s zoals chocolade of noten toe
  3. Leg bakpapier klaar op de bakplaat en rol bolletjes van het deeg. Zet de havermoutkoekjes 20 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content